Facebook

Op zaterdag 25 mei 2024 organiseren wij de 10e editie van het Alphens Korenfestival!
De inschrijving is geopend; vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor deelname aan dit muzikale evenement via

deze link: https://forms.gle/G2TRjk75YXxYAwZ87


Planning
Het festival start om 10:30 uur en eindigt rond 18:00 uur. Om iedereen een kans te geven zingt ieder koor twee sets van ca. 25 minuten op verschillende locaties.
Koren met een liveband zullen slechts één keer zingen, maar hebben dan wel 50 minuten de tijd.Locaties en uitrusting
De optredens zullen plaatsvinden op binnen- en buitenlocaties. De locaties variëren in capaciteit. Zij zijn geschikt voor grotere koren of juist kleinere koren. De kleinste (binnen)locatie is geschikt voor hele kleine gezelschappen bestaande uit maximaal 10 personen.
Wij zorgen ervoor dat op de meeste locaties een geluidsinstallatie aanwezig is met een mengpaneel en een microfoon voor solozang of voor de aankondigingen. Afhankelijk van de locatie zorgen wij ook voor monitor speakers en overhead microfoons. Op sommige locaties wordt gezorgd voor een piano, deze is soms akoestisch, soms digitaal.

Vrijwilligers
Het organiseren van een festival van deze omvang kan alleen georganiseerd worden als er voldoende vrijwilligers (gastheren/vrouwen) zijn om de podia te bemannen. Wij doen een dringende oproep aan de deelnemende koren om vrijwilligers te werven die ons gedurende (een deel van) de dag willen helpen. Koren die een of meerdere vrijwilligers meenemen krijgen voorrang in de plaatsingsprocedure.

Plaatsingsprocedure.
In januari wordt een begin gemaakt met het plaatsen van de koren, dit gaat als volgt:
1. De koren die een of meerdere vrijwilligers meenemen op volgorde van binnenkomst;
2. Daarna de overige koren op volgorde van aanmelding.
Het bestuur behoudt zich het recht voor af te wijken van deze procedure indien een situatie ontstaat dat het opvolgende koor niet plaatsbaar is op de nog beschikbare plek(ken), maar een koor dat zich later heeft ingeschreven heeft nog wel plaatsbaar is.
Koren die na 31 december 2023 een vrijwilliger aanmelden kunnen geen aanspraak meer maken op voorrang bij plaatsing.

Bijdrage in de kosten
Van ieder koor wordt een bijdrage gevraagd voor de te maken kosten. De kosten worden berekend aan de hand van het aantal leden van het koor. (Dus niet het aantal deelnemers tijdens het optreden).
Koren 1 t/m 5 leden € 50,00
Koren 6 t/m 10 leden € 75,00
Koren 11 t/m 50 leden € 100,00
Koren 51 of meer leden € 125,00
Op het moment dat de inschrijving sluit zullen de koren die geplaatst zijn een factuur ontvangen. Op het moment dat de betaling is ontvangen, is de deelname definitief.

Wij zien uw inschrijving via het inschrijvingsformulier met belangstelling tegemoet en begroeten u graag op het Alphens Korenfestival van 2024!

Met muzikale groet,